Nocturne werkt momenteel aan een nieuwe productie, die na de zomer van 2020 in première zal gaan.

WATER IN JE OREN

In het stuk ‘Water in je oren’ van Theatergroep Nocturne volgen we verschillende personages. Hans en Ans zijn verzeild geraakt in de sleur van hun relatie, Karel mist zijn vrouw, Wendy heeft alleen haar poes Tommie en niemand luistert echt naar Sonja.
Eenzaamheid komt voor in allerlei vormen, binnen een relatie, binnen een groep mensen, als je de liefde van je leven verliest, of je kat. Soms sluipt het erin zonder dat je het door hebt, soms hakt het erin zonder dat je er iets aan kunt doen.


Hans en Ans zijn al jaren bij elkaar. Vroeger gaven ze nog weleens een tuinfeest, maar tegenwoordig zit Hans altijd voor de TV. Het is niet meer wat het geweest is. Ze proberen er wel wat van te maken, maar als de een zich inzet, heeft de ander net geen tijd. En als de ander het goed probeert te doen, heeft de een er geen zin in. Hans en Ans zijn eenzaam, terwijl ze samen zijn. En zelfs als zij beiden proberen iets leuks te doen, gaat het altijd mis.

Karel mist zijn vrouw Gerda. Om hem heen gaan de dingen gewoon door. Hij staat ’s morgens op, en gaat ’s avonds weer naar bed. ’s Middags krijgt hij thee, maar wat heeft hij er nog aan, wat heeft het nog voor zin zonder Gerda? Tot hij een ongeopende envelop ontdekt waar zijn naam op staat…

Wendy werkt in een verzorgingstehuis. Ze werkt hard, en doet haar best voor de ouderen. ’s Morgens als ze afscheid genomen heeft van haar kat Tommie, haar beste vriend, gaat ze bij alle ouderen even langs om een kopje thee of koffie te drinken. Als ze op een dag thuiskomt om de dag te bespreken met haar poes, vind ze het beestje dood op de grond. Nu is ze helemaal alleen. Of toch niet?

Niemand luistert naar Sonja. Ze kan zeggen wat ze wil, want niemand hoort het toch. Bij aerobics staat ze in de weg, haar beste vriendin praat constant door haar heen, haar moeder herkent haar niet meer en op haar eigen verjaardag heeft niemand oog voor haar. Als de familie haar op een stoel duwt om een verjaardag speech te geven, kan zij eindelijk haar zegje doen.